Dovoz aut z Německa s odpočtem DPH

//

prihlasenivozidel.cz

Jste plátcem DPH a chystáte se koupit nákladní či osobní automobil v Německu? 

Novelou zákona o DPH platnou od 1.4.2009 je možné si odečíst DPH i u nákupu ojetých vozidel. Tato novela má však jasná specifika a ojetých vozidel, která tyto podmínky splňují je v České republice velmi málo:

  • vozy zakoupené v ČR před 1.4.2009 s odpočtem DPH, kategorie N1 (nákladní automobil)
  • znehodnoceny zabudováním nesmyslné přepážky, oddělující zavazadlový prostor a se záznamem v technickém průkazu, který často snižuje povolený počet přepravovaných osob.
  • vozy pořízené po datu 1.4.2009, tedy pouze 1 rok staré, které jsou však velmi drahé a nabízí je výhradně české leasingové společnosti v zanedbatelném množství a běžnému zákazníkovi je tato nabídka nedostupná.

Co vám nabízí Dovoz aut z Německa – IMPORT DIRECT

Obchodujeme s ojetými osobními vozy, jsme plátci DPH a máme v tomto oboru mnoholetou zkušenost. V současné době se zabýváme dovozem zánovních vozů ze zahraničí. Výhradně dovážíme automobily od významných prodejců z Německa, Itálie a Švédska. Nabízíme vozy s možností odpočtu DPH. Pro firmy a živnostníky – plátce DPH. Na fakturách od nás máte vyčísleno DPH. Všechny vozy jsou vždy pečlivě servisovány. Vozy jsou provozovány na kvalitnějších komunikacích než máme v ČR a proto i stav je vždy v daleko lepším stavu.

Nákup automobilu v Německu s odpočtem DPH

Pokud prodejce automobilu v inzerátu uvádí cenu BRUTTO i NETTO je mutné ho upozornit, že automobil vyvezete do jiného členského státu a že nepodléhá zdanění z přidané hodnoty v Německu, ale naopak v cílové zemi kam bude vyvezen – v našem případě do ČR.

Prodejci je třeba dopředu zaslat a při nákupu mít s sebou potvrzení o daňové registraci k DPH v ČR a výpis z OR. Ve faktuře a kupní smlouvě musí být vždy uvedena cena NETTO (bez daně).

Poslední dobou probíhá v Německu bezdaňový obchod – nákup vozu bez DPH tak, že u prodejce kupující složí kauci ve výši německé DPH, která je vratná poté, co doložíte prodávajícímu důkazy o tom, že jste automobil do ČR skutečně dovezli a řádně přihlásili. Mezi takové důkazy (dokumenty) patří české osvědčení o registraci vozidla („velký technický průkaz“) a již zmíněná potvrzení o daňové registraci k DPH v ČR a výpis z OR.

Obecně však platí, že němečtí prodejci raději DPH odvádějí v Německu, ale můžete se setkat i s tím, že si z vašich podkladů ověří vaší identitu, daňové číslo a kupní cenu budete moc zaplatit NETTO (bez daně) aniž by jste museli čekat na vrácení jistiny ve výši DPH z Německa.

NOVÉ VOZY ŠKODA SE SLEVOU AŽ 18%. DO VÝROBY

KAM DÁL?

sekce Kontaktujte nás s kontakty na naši společnost

sekce Auta na objednávku s vysvětlením toho, jak to u nás funguje

Contact

54122 Dev Drive
New York, NY 10060

+420 605 177 133

Kontakt

Connect

Subscribe

Join our email list to receive the latest updates.

Add your form here